söndag 8 juni 2014

Bokbloggsjerka 6-9 juni

Om du skulle få möjlighet att intervjua någon av dina favoritförfattare, vem skulle du i så fall välja och vilka frågor skulle du ställa? (Du behöver inte skriva en lång lista med frågor utan några exempel är helt okej)

Nu var det ett tag sen jag var med på bokbloggsjerkan, men nu kände jag att det är dags att rycka upp mig lite och börja skriva mer på bloggen igen! Det är en spännande fråga Annika ställer denna veckan. Jag har ofta funderat på det där med favoritförfattare, det varierar ju så mycket tycker jag. Ena månaden kan jag tycka särskilt mycket om en författare och nästa månad har jag hittat en ny favorit. Därför har jag en väldigt lång lista med favoritförfattare! Men om jag skulle välja en bara så måste jag välja Jonas Gardell som jag sett upp till så mycket ända sedan jag var tonåring. Han skriver fantastiskt och har alltid så gripande öden att berätta om. Jag skulle ju absolut känna mig tvungen att fråga lite om hans senaste böcker (Torka aldrig tårar utan handskar) och allt som han själv varit med om som växte upp under den här tiden. Men jag skulle också passa på att fråga lite om hans barndom som jag läst så mycket om i hans tidigare böcker! Sedan tycker jag hans relation med Mark är så underbart fin och självklart skulle jag vilja veta hur man håller kärleken vid liv så länge som de gjort. ;)


1 kommentar:

  1. När jag funderade på författare och frågor jag ville ställa insåg jag att jag är mest fascinerad av dem som lyckas skapa spännande och ändå trovärdiga karaktärer, det blir jag imponerad av! Sen tror jag att jag nog inte skulle vara så bra på att intervjua. Jag skulle hellre ta en fikaträff och sitta och småprata och lyssna utan så många styrande frågor.

    SvaraRadera