måndag 28 oktober 2013

Sju jävligt långa dagar

Några av de bokbloggar jag följer har precis läst Jonathan Troppers "Sju jävligt långa dagar". Jag är väldigt sugen på att slinka in i en bloggbokcirkel som jag nyss upptäckt, så tänkte att jag gärna lägger upp lite tankar om boken. Lägligt nog så läste jag den nämligen för inte mindre än en månad sen. :)

Boken kretsar kring Judd och hans minst sagt udda familj. På Judds frus födelsedag råkar han överraska henne i säng med sin chef. En tveklöst väldigt obekväm och chockerande situation som ändå beskrivs på ett underhållande sätt! Ett par månader senare dör Judds pappa och han förväntas sitta shiva (en judisk sorgevecka) tillsammans med sin familj som alla har egna hemligheter och problem. Till råga på allt avslöjar hans blivande ex att hon är gravid.

Detta är en bok där det verkligen händer mycket halvskumma saker. När jag började läsa kunde jag inte lägga den ifrån mig, det är något med Jonathan Troppers sätt att skriva som tilltalar mig. Det blir roligt med målande beskrivningar och sköna karaktärer. Verkligheten beskrivs också på ett väldigt burdust vis, vilket jag kan tycka är ett skönt avbrott från många andra ack så romantiska böcker. Trots att jag fastnade så i boken så gjorde jag en paus på några veckor, när jag väl började läsa igen så var jag dock lika fast som förut. Jag ger boken 3,5 av 5 i betyg. Den var bra och tänkvärd, men jag tror inte att den ger något långvarigt intryck hos mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar