lördag 17 maj 2014

Bokbloggsjerka 16-19 maj

För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?
För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?
Jag har nog faktiskt aldrig läst en e-bok, det är inte ett format som lockar mig. I och för sig har jag ingen läsplatta, vilket jag förstår kan underlätta när man ska läsa e-böcker. Men jag skulle nog sakna den fysiska boken för mycket tror jag! Att ha något att bläddra i liksom. 
Det händer någon gång ibland att jag köper en bok som jag redan läst och tyckt om! Inte särskilt ofta, men som sagt ibland kan man inte låta bli. Några exempel är Populärmusik från Vittula, Ett ufo gör entré och Middlesex. Jag minns att jag läste Middlesex på min jorden runt resa, sträckläste på flygplan och hotellrum. Jag älskade den verkligen, men slängde den någonstans längs vägen för att göra plats i resväskan. Detta ångrade jag bittert när jag kom hem och tänkte ofta på den. Så nu står den i bokhyllan och påminner mig inte bara om sin fantastiska historia, utan även om min härliga resa. :)

7 kommentarer:

 1. Just det, nu fick du mig att komma ihåg att jag gjort något liknande. Jag bytte bort den bok jag hade med mig på min resa (Benfolket av Keri Hulme) och tog med mig S/Y Glädjen av Alfvén. Som jag lämnade någonstans också. S/Y Glädjen har jag köpt ett ex av, men Benfolket hade jag glömt bort.

  SvaraRadera
 2. Tänk attböcker kan rymma så mycket minnen! Läste Kingswoods The Poisonwood bible i Malawi och skulle kunna köpa bara för minnen, inte gör innehållet eg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett speciellt förhållande till andra boken om Bridget Jones av en liknande anledning. Den var kanske inte så bra, men semestern när jag läste den var fantastisk. :)

   Radera
 3. Visst kan böcker också ha ett affektionsvärde, men jag försöker undvika det så mycket jag kan. Vilket jag naturligtvis inte är speciellt bra på :)

  SvaraRadera
 4. Jag har läst en enda e-bok. Än har jag inte blivit sugen på någon mer.

  SvaraRadera
 5. jordenruntresa! Då behöver man en mini-iPad laddad med bra böcker!

  SvaraRadera
 6. Jag är oekonomisk på alla sätt när det gäller böcker. Jag läser inte e-böcker och jag lånar inte på bibblan... Jag gillar fysiska böcker. och jag vill ha dem kvar hos mig när jag läst dem...

  SvaraRadera