tisdag 27 januari 2015

The reader problems tag

Jag är ofta inne och läser på Therése blogg och såg The Reader Problems Tag. Detta kändes som en lagom rolig grej att skriva om nu när jag ännu inte läst ut nästa bok! :) Jag är dock lite kräsen, så valde bara de frågor jag tyckte såg roliga ut.

You have 20K books in your TBR. How in the world do you decide what to read next?
Jag går väldigt mycket på känsla måste jag erkänna! Jag har så tokigt mycket böcker hemma som jag ännu inte läst, men blir jag riktigt sugen på en bok som jag inte har så måste jag ändå åka till biblioteket för att låna den. På så vis är jag nog väldigt impulsiv när det gäller val av böcker.

You're halfway through a book and you're just not loving it. Do you quit or are you committed?
Nu måste jag erkänna att jag är en person som har dåligt med tålamod när det gäller dåliga böcker, filmer och tv-serier. Det finns så otroligt mycket böcker som jag bara läst en bit i för att jag helt enkelt inte fastnat. Finns det inget som griper tag i mig så ger jag hellre upp läsningen och tar tag i nästa bok! Livet är för kort för att läsa dåliga böcker som man egentligen inte vill läsa :)

The end of the year is coming, and you're so close but so far away from your Goodreads reading challenge? Do you try to catch up and how?
Det beror lite på faktiskt... När jag har tokigt mycket att göra på jobbet så orkar jag bara inte lägga extra stress på mig själv. Men om det finns tid så kan det vara roligt att pusha sig själv lite med läsmål! Under sommaren är det riktigt roligt att försöka pricka av så många böcker som man bara kan. 

You're reading a book and you are about to start crying in public. How do you deal with it?
Att gråta mitt bland folk är ju oftast inte det härligaste som finns. Jag sparar nog det till jag kommer hem i så fall! Det är dessutom inte ofta jag börjar storgråta av en bok, men det händer.

There are so many books coming out that you're dying to read! How many books do you buy?
Alldeles för många! Mina bokhyllor börjar tyvärr få slut på plats, men jag tänker att detta är ett problem som man får lösa allt eftersom. :) Jag bara älskar att köpa böcker, dock måste jag säga att jag antagligen lånar ännu fler på biblioteket (oftast pga att jag inte orkar vänta när man beställer på nätet). 

After you've bought the new books you can't wait to get to, how long do they sit in your shelf before you get to them?
Allt från en minut till oändligt med tid! Vissa böcker måste man bara få läsa med en gång och andra är man kanske lite mindre sugen på. Den bok jag ser fram emot mest just nu är den svenska översättningen av sista delen i Kretsen. Oj, vad jag kommer börjar läsa den fort! :D

2 kommentarer:

 1. Lösningen på för många böcker = större lägenhet/hus :) visst måste det va så?
  Kul att läsa dina svar, vi tycker rätt lika! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag ;) Undermedvetet kanske det är därför jag längtar så efter hus!

   Radera