onsdag 11 februari 2015

Not that kind of girl

Titel: Not that kind of girl
Författare: Lena Dunham
Förlag/utgivningsår: Norstedts, 2014
Antal sidor: 306

Lena Dunham (kvinnan bakom tv-serien Girls) har här skrivit sina tankar om livet och vad hon lärt sig hittills. Jag måste säga att jag inte är något fan av hennes tv-serie, men när jag såg en intervju med henne hos Skavlan i höstas tyckte jag hon verkade ha så himla bra tankar och idéer! Hennes bok är full av riktigt knasig humor och man kan inte annat än älska hennes väldigt underliga familj. På många plan känner jag så väl igen mig i vad Lena skriver, exempelvis om hennes extrema hypokondri under uppväxten och tankarna på döden. Det är ju precis som jag! Andra situationer hon beskriver kan jag bara inte förstå hur någon människa kan hamna i, men underhållande blir det. Det finns också många små illustrationer i boken som passar in så bra. Jag gillar verkligen boken, hon målar upp en bild av sig själv som feminist men ändå med ack så mänskliga brister. Vilken tjej har inte (under i alla fall en period) varit sådär galet uppmärksamhetssökande under sina tonår?

De avslutande orden i boken tycker jag sammanfattar precis vad jag själv önskar man kunde fattat som ung tjej: "Men när du rymmer, spring då tillbaka till dig själv som den där kaninen i Kaninen som ville springa bort springer till sin mamma, fast det är du som är mamman och du kommer inse det senare och bli väldigt, väldigt stolt". 
Betyg: 5 av 5


1 kommentar:

  1. åh vad spännande! Har inte hunnit läsa än, det finns ju så herrans mycket böcker i min värld - jag borde stänga in mig i lägenheten tills jag läst alla böcker här hemma, inte gå till jobbet o ta med 1-2 nya hem varje dag... Ska bli kul och jämföra åsikter sen!
    (mail kommer snart, livet går inte helt ihop just nu)

    SvaraRadera