fredag 14 februari 2014

Bokbloggsjerka 14-17 februari

Skriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.

Den största fördelen är förstås att det är så härligt att sjunka ner i en riktigt bra bok! Man kan koppla bort vardagen och alla dess problem och bekymmer. Dessutom kan man leva sig in i världar och andra liv som man aldrig annars skulle få möjlighet att uppleva! Den stora nackdelen tycker jag är just det här med tid... Det tar mycket tid att läsa och alla vet ju att tid är något av en bristvara i mångas liv. Att skapa mer tid för läsning skulle jag själv gärna ta emot tips om! Det jag brukar göra är att helt enkelt stjäla tid från andra aktiviteter, exempelvis att titta på film och serier (som jag älskar nästan lika mycket som läsning). Städning får också ofta stå tillbaka för en liten extra lässtund. Sen läser jag gärna i sängen innan jag ska sova, ett tips kan ju vara att gå och lägga sig extra tidigt bara för att få den där lilla extra tiden! Det hjälper också mycket att inte ha några barn... ;)


12 kommentarer:

 1. Eller hur - vad är poängen med ett dammfritt hem om det kommer till priset av missad lästid

  SvaraRadera
 2. Jag undrar hur folk som inte läser kopplar bort verkligheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror många tittar på tv för att koppla bort faktiskt... Andra spelar kanske mobil-, tv- eller datorspel. Andra festar järnet! Finns många sätt att komma bort från vår gråa verklighet :)

   Radera
 3. Jag har den dåliga vanan att läsa samtidigt som jag ser på tv-serier, inte om det är en riktigt bra bok eller en favoritserie förstås men annars blir det ofta en kombination

  SvaraRadera
 4. Jag försöker lägga mig tidigare för att läsa men då somnar jag bara tidigare oxå :P

  SvaraRadera
 5. Jag brukar faktiskt lägga mig runt en halvtimme för tidigt, bara för att jag ska hinna läsa :)

  SvaraRadera
 6. Äsch städning, ska man göra sånt också ;)

  SvaraRadera
 7. Att gå och lägga sig tidigare var inget dumt tips, ska prova :)

  SvaraRadera
 8. Jag funderar på att vända på steken och gå upp en timme tidigare och låtsas att jag ska pendla till jobbet.

  SvaraRadera
 9. Det blir ju så, man måste ju stjäla tid från något annat!

  SvaraRadera
 10. jo, det var ju det där med städningen...
  jag försöker verkligen lägga mig tidigare för att "hinna" läsa men jag lyckas aldrig komma i säng i tid.... men lampan behöver man ju inte släcka i tid. Hrm... =)

  SvaraRadera
 11. Att välja läsning före städning är en bra grej!

  SvaraRadera