fredag 21 februari 2014

Bokbloggsjerka 21-23 februari

Om du bara fick läsa en bok för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?

Veckans bokbloggsjerka är verkligen svår! Vilken fruktansvärd tanke att bara få läsa en enda bok resten av livet. Jag kan säga att jag satt länge och funderade på den här och läste vad andra har skrivit. Jag har flera böcker som jag läst många gånger, frågan är då om man ska välja en sådan? Eller ska man hellre försöka välja en så tjock bok som möjligt så man har mycket att läsa? Ganska snabbt gick mina tankar till olika bokserier: Twilight, Harry Potter, Engelsfors, Vampyrkrönikan... Någon av de serierna skulle jag lätt kunna välja!

Men om jag bara ska välja en enda bok då. Jag kom att tänka på en bok som jag bara läst en gång för väldigt länge sedan, nämligen Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom. Den gjorde så starkt intryck på mig och det är en sån bok som handlar om livet och hur vi ska förhålla oss till det. Jag tycker verkligen om den eftersom den påminde mig att ta tillvara på tiden och allt fint som vi får i vår livstid. När som helst kan spelreglerna faktiskt förändras eller i värsta fall allt ta slut. Det är ett faktum som verkligen slog ner som en bomb i min tillvaro den dagen jag fick min MS-diagnos. Detta fantastiska livet är inte obegränsat och min kropp har inga garantier för att hålla hela vägen. I början av min sjukdom tänkte jag mycket på detta, men ju mer vardag som kryper på desto mer faller den där insikten tillbaka i glömska. Därför skulle jag välja den här boken som min enda bok! Den är full av klokheter och aha-ögonblick och den är en ständig påminnelse om hur lycklig man ska vara för varje bra dag man får.


13 kommentarer:

 1. Ta tillvara på tiden, ett sånt bra råd men så svårt att följa.

  SvaraRadera
 2. Tror jag läst den här, men i så fall gjorde den visst inte lika stort intryck på mig, fast det var iofs väldigt länge sen också...

  SvaraRadera
 3. Lite carpe diem alltså :)

  SvaraRadera
 4. Vet precis vad du menar, den boken gjorde ett starkt intryck på mig också och jag har faktiskt redan läst om den flera gånger...och både på svenska och engelska.

  SvaraRadera
 5. Det låter som en bra bok :)

  SvaraRadera
 6. Jag gillade också denna, även om den mesta försvunnit in i bokdimman.. Lämnade en del tankar efter sig.

  SvaraRadera
 7. Har aldrig hört talas om Tisdagarna med Morrie, men det låter som en ganska fantastisk bok!

  SvaraRadera
 8. Tisdagarna med Morrie är en underbar bok! :)

  SvaraRadera
 9. En underbar bok, som jag läste med andakt. Ett bra val.

  SvaraRadera
 10. Det är en fin liten bok. Bra val!

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset, ingen bok jag läst.

  SvaraRadera