söndag 16 februari 2014

Farlig förmåga

Titel: Farlig förmåga
Författare: Jessica Spotswood
Förlag/utgivningsår: Rabén & Sjögren, 2013
Antal sidor: 336

Cate och hennes två systrar är häxor och lever i en tid när det är av yttersta vikt att dölja detta. Boken utspelar sig strax före 1900-talet ska ta sin början och Brödraskapet styr med järnhand. Brödraskapet är rädda för att häxorna återigen ska få makt, därför förtrycker de alla kvinnor och anklagar folk för häxeri både till höger och vänster. Cate ska snart fylla 17 och hon måste avlägga sin avsikt, alltså om hon ska gifta sig (och med vem) eller om hon ska gå in i Systraskapet och hänge sitt liv åt religiösa studier. Samtidigt som Cate måste fundera över sitt val måste hon också skydda sina två yngre systrar.

Boken var lite seg att komma in i, men när jag väl hade gjort det så var den väldigt spännande. Till en början blev jag mest förbannad på det tydliga sätt som kvinnor trycks ner i boken, men sen insåg jag att det antagligen är en väldigt överdriven bild av hur det faktiskt är. Sen är det ju sant att kvinnor under historiens gång har blivit behandlade fruktansvärt illa. Jag hoppas att de starka kvinnorna i boken kommer att göra revolt mot detta under bok-seriens gång! Spännande bok som sagt med ett något oväntat slut. Jag kommer helt klart köpa nästa bok och läsa vidare!
Betyg: 4 av 5!


1 kommentar:

  1. Spännande att höra vad du tycker om boken. Fick den på ett bokevent hos Rabén&Sjögren men har inte kommit mig för att läsa den än...

    SvaraRadera