fredag 18 april 2014

Bokbloggsjerka 18-21 april

Denna veckan frågar Annika:

Vilken är den mest skruvade tv-serie/film du har sett i din favoritgenre?

En fråga i min smak eftersom jag absolut älskar tv-serier och film! :) Det svåra är ju dock att leta i minnet efter de mest skruvade. Jag har inte direkt någon favoritgenre, utan jag tycker om att se lite av varje! När det gäller tv-serier då så kom jag snabbt att tänka på Lost. Den serien var skruvad på ett väldigt negativt sätt tyckte jag, man förstod ingenting och tillslut gav jag upp den! Californication är en annan serie som jag verkligen tycker faller i kategorin. Karaktärerna och handlingen är bara knasig och uppskruvad till max. Dock tycker jag bättre om Californication än exempelvis Nurse Jackie där jag inte kan förstå huvudpersonens sätt att hantera situationer alls. En annan serie som är riktigt skruvad på brittisk humor-vis är Friday night dinner. Så rolig, men så konstig!

När det gäller film så kom jag direkt att tänka på Fear and Loathing in Las Vegas. En film om ett par killar som tar så mycket droger att det är ett under att de överhuvudtaget är vid medvetande. Allt filmas dessutom ur deras perspektiv och därför blir filmen verkligen skruvad och helnojig. När jag tänkte efter tyckte jag också att Mulholland drive var väldigt skruvad på så vis att du inte förstod hur något i filmen hängde ihop. David Lynch gör ju ganska knasiga filmer och jag kommer ihåg att jag även tyckte Lost Highway var väldigt underlig. Dock behöver ju inte skruvad betyda att en film eller tv-serie är dålig! Exempelvis Dude where's my car? och Harold and Kumar go to white castle var otroligt skruvade men också fantastiskt roliga.


13 kommentarer:

 1. Friday Night Dinner är knasig :)

  (Vaffö måste jag både bevisa att jag inte är romot och vara inloggad...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. (bevisa att jag inte är robot, svårt att kommentera, exempelvis från iPad)

   Radera
 2. Mulholland drive ja! Den filmen gav mig huvudvärk :p.
  Haha vad härligt att någon annan gillar "Dude where's my car?"! Jag bryter alltid ihop till scenen när de ska beställa mat vid en drive in :)

  SvaraRadera
 3. Friday Night Dinner är helt underbar! Fast har lite svårt för grannen, tror den hade blivit minst lika bra utan...

  SvaraRadera
 4. Jisses, vad mycket det finns att titta på som jag är lyckligt ovetande om :).

  SvaraRadera
 5. Ja! Många jag håller med om här. Lost blev otroligt skruvad, men jag tittade klart ändå. Mulholland drive vill jag egentligen se igen, bara för att försöka lista ut vad som egentligen hände. Dude where's my car är en helt underbar film :)

  SvaraRadera
 6. Har inte tittat på någon av de här!

  SvaraRadera
 7. Både Carlifornication och Lost tänkte jag också på. Och där fick du med flera skruvade filmer också!!

  SvaraRadera
 8. Många exempel :-) Lost var verkligen en sådan serie där man tappade greppet såsmåningom.

  SvaraRadera
 9. Dude where's my car är riktigt rolig. Gav upp Lost efter första säsongen. Tyckte precis som du, den blev för mycket. Inga svar fick man utan man blev bara mer och mer förvirrad... :)

  SvaraRadera
 10. Lost hade mig ett par säsonger men sedan var jag helt och hållet Lost jag med, jag såg klart alla säsonger men inte blev jag klokare.

  SvaraRadera
 11. Oj, jag har inte sett någon av serierna du nämner. Får kolla upp dem nu när jag inte har något att titta på.

  SvaraRadera
 12. Jag väljer Nurse Jackie (som jag gillar väldigt mycket) före Californication (som jag ser om det inte finns nått annat att välja på...)

  SvaraRadera