söndag 10 november 2013

Bokbloggsjerka 8-11 november

Är i full gång med att läsa Analfabeten som kunde räkna, tyvärr jobbar jag ju ungefär 1000% just nu så jag hinner inte läsa så mycket som jag vill. Har dock kommit halvvägs och boken är riktigt bra! Älskar Jonas Jonassons härliga sätt att skriva. Nu fokuserar jag dock på denna veckas bokbloggsjerka, här är veckans fråga:

Vad önskar du dig mest av allt just nu som är relaterat till böckernas värld?

Vilken underbar fråga måste jag säga! :) Kastade mig direkt in i fantasins värld av oändliga möjligheter, men lyckades tillslut nöja mig med tre önskningar.

1. Som jag har längtat och väntat och funderat kring sista delen i Engelsfors-triologin! Nästa vecka är den äntligen här, Nyckeln. Andra boken (Eld) köpte jag direkt och läste ut på ett par dagar. Det har med andra ord varit en mycket lång väntan för att få reda på hur det hela slutar.

2. Andra önskningen var inte svår att komma fram till, det är något som jag tror alla bokälskare önskar. Mer tid att läsa! Jag älskar böckernas värld, men det negativa i det hela är att det tar lång tid att läsa (i alla fall för mig) och kräver en viss energi som man ibland inte har när man jobbat som en toking. Så andra önskningen, tid och lugn att helt få sjunka ner i alla böcker jag vill läsa.

3. Sista önskningen handlar om något lite mer materiellt, nämligen en mjuk och go läsfåtölj! Jag och sambon bor i en tvåa och tyvärr finns inte mycket plats för en läshörna... När jag drömmer om att köpa hus är det främst den där läshörnan jag fantiserar om. En riktigt härlig och stor läsfåtölj med tillhörande fotpall och rejäl läslampa. Åh, vad jag önskar att det snart finns plats för den där fåtöljen!

7 kommentarer:

 1. Fina önskningar. För några år sedan köpte jag den där ultimata läsfåtöljen, en jättestor öronlappshistoria från 50-talet. Perfekt, men det tyckte mina katter också. Just nu sover Maine coonhonan Black Bonnie i den :).

  SvaraRadera
 2. Perfekta kombinationen - en bok att läsa, tid att läsa den och en plats att läsa den i :-) helt rimlig önskan!

  SvaraRadera
 3. Tre önskningar som jag kan instämma i, även om jag tycker soffan här hemma duger rätt bra :-)

  SvaraRadera
 4. Härliga önskningar som jag håller med om. Kommer nog inte läsa Nyckeln riktigt än dock utan det dröjer nog ett litet tag, har så många andra böcker på att läsa listan. Men ser verkligen fram emot den!

  SvaraRadera
 5. Läsfåtöljen har jag redan, men hyllorna och böckerna måste komma upp, och sen vill jag ha tid att njuta av fåtölj och böcker!

  SvaraRadera
 6. Håller med om alla dina önskningar, faktiskt :) Kräver dock inte en fåtölj, kan vara ett brett fönsterbläck med en mjuk kudde eller vad som helst!

  SvaraRadera
 7. Nyckeln önskar jag mig också, jag hoppas den kommer hem till mig på fredag :) En bra läsplats har jag redan, men tiden... jag önskar så att jag hade mer av den varan.

  SvaraRadera