torsdag 2 januari 2014

Baristas - första boken

Titel: Baristas - första boken
Författare: Denise Rudberg
Förlag/utgivningsår: Bonnier Carlsen Bokförlag, 2010
Antal sidor: 238

Baristas handlar om de tre killarna Nicolas, Ruben och Ludvig. De går alla på gymnasiet och har varierande tonårsbekymmer med flickvänner, kompisar, skola och familj. Vad de alla har gemensamt är dock att de behöver ett extrajobb så de kan tjäna egna pengar och de börjar alla jobba på en nyöppnad kaffebar bakom Stureplan. 

När jag började läsa Baristas var jag mest ute efter något lättsamt och lättläst. Enligt dessa kriterier är denna boken perfekt! Det märks så tydligt att den är skriven för lite yngre och historien känns lite platt och förutsägbar. Det är problem med tjejer som inte tycker om en, föräldrar som ska skiljas och att man vantrivs på sin skolan bland annat. Vanliga problem som man har i den åldern med andra ord! Författaren går däremot inte på djupet i dessa problem, utan det blir mest att det ordnar sig lite hastigt och lustigt. En bok att ta till när man är lite trött och inte orkar djupdyka i något med andra ord!
Betyg: 2 av 5!2 kommentarer:

  1. Jag har funderat på att börja läsa den här serien många gånger men varje gång sätter jag tillbaka boken och intalar mig att den inte passar mig. Tror jag hoppar det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr kan jag ju inte rekommendera den särskilt varmt. Är faktiskt osäker på om jag ens kommer bry mig om att läsa övriga delar i serien :P

      Radera