fredag 31 januari 2014

Bokbloggsjerka 31 januari - 3 februari

Veckans fråga i bokbloggsjerkan lyder:

Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?

Denna fråga fick jag verkligen tänka till på eftersom jag inte är så noga med att hålla reda på förlag och så... Ett bokförlag som ligger på favoritlistan är Opal eftersom en av min sambos vänner jobbar där. Vad jag förstått är det ett familjeföretag och vännen pratar mycket varmt om böcker (sånt tycker jag ju om!) och litteratur för skolan. Jag tenderar dock att läsa ganska mycket från Rabén & Sjögren och B. Wahlströms. Kanske för att de ger ut mycket böcker för ungdomar och unga vuxna?

Jag tar gärna emot lite tips om någon har ett favoritförlag! :) Som sagt har jag aldrig funderat så mycket på det, men det skulle vara kul att upptäcka något av de mindre förlagen.

7 kommentarer:

 1. Jag har inte heller sådär jättebra koll på vad de olika förlagen ger ut, men den här jerkan har öppnat ögonen lite i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. Opal har jag nog inte läst något ifrån på länge. Har för mig att de ger ut ungdomsböcker i första hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt :) Men sen läser jag ju mycket ungdomsböcker också!

   Radera
 3. Det är svårt att ha koll på alla förlag och favoriten beror ju så klart på vilken genre man läser.

  SvaraRadera
 4. Finns verkligen många bra förlag :)

  SvaraRadera
 5. Förlaget bakom känns ju inte alltid viktigast utan tycker boken ska tala för sig själv. Men Rabén och Sjögren har mycket bra, bonnier carlsen lika så. Tycker det är många förlag som ger ut bra grejer i vår!

  SvaraRadera
 6. Jag läste mycket B Wahlströms när jag var ung, men jag har förstått att ungdomsböcker inte längre riktigt passar mig. För mig är det Minotaur som gäller, brittiska kriminalromaner, min passion, min last...

  SvaraRadera