söndag 19 januari 2014

Bokbloggsjerka 17-20 januari

Denna veckans bokbloggsjerka var verkligen något i min smak eftersom tv-serier och film är min stora passion tillsammans med böcker!

Vilken är den absolut bästa TV-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering du har läst, men den/de ska ha en stark anknytning till din favoritgenre. 

Jag har ju inte direkt någon speciell genre som jag ser som "min", jag läser och tittar på ett väldigt brett urval av böcker, film och tv-serier. Här har ni i alla fall några av mina favoriter:

House of cards är en ny favorit som Netflix har producerat. Serien har bara gått i en säsong än så länge, men vilken säsong sen! Kevin Spacey spelar huvudrollen som en makthungrig politiker i Washington. Säsong två har premiär på alla hjärtans dag, det ser jag verkligen fram emot. Game of thrones är också en favorit, om än lite mer pampig än den förra. Mycket intriger, vackra miljöer och spännande twister. Skaparen till boken/serien vågar verkligen ta ut svängarna och det tycker jag om! Det blir aldrig tråkigt eller förutsägbart. Jag följer också många komediserier, bland annat Big bang theory och How I met your mother. HIMYM är inne på sina allra sista avsnitt, vilket faktiskt känns bra. Det börjar kännas när en serie blir lite för mycket. BBT har dock inga planer på att avsluta än, jag hoppas dock på något stort som ska skaka om serien lite snart. :)

Filmer då... Jag ser ju så mycket film så det är svårt att hålla ordning på alla! Nyligen såg jag The Conjuring som var otroligt välgjord och spännande. En skräckis som är baserad på en spökhistoria från verkligheten, ett par spökjägare försöker hjälpa en familj med demoner i huset. Alla filmer med Quentin Tarantino ligger mig också varmt om hjärtat då han är min absoluta favorit-regissör. Nu senast var det Django unchained som jag såg på bio, härligt skådespel av bland annat Leonardo DiCaprio och Jamie Foxx. Sen kan det också vara mysigt med någon romantisk och lättsam komedi ibland, exempelvis Knocked up eller This is the end.

Jag skulle kunna skriva om detta resten av veckan, men någonstans måste man ju sätta stopp. ;) Kanske kan få tillägga dock att jag verkligen hoppas på Gravity inför kommande Oscars-gala!

7 kommentarer:

 1. är mycket nyfiken på House of Cards, måste lära mig att streama... Håller med om Big Bang Theory skulle behövas skakas om, den har stagnerat lite.

  SvaraRadera
 2. Åh, verkar vara jättestrul med kommentarer, mina försvinner hela tiden=(
  Av serierna ovan har jag bara sett Game of thrones, gillar vissa sekvenser medan andra är riktigt trista.
  Nu har jag blivit sugen på Supernatural, har du sett den? Men ikväll står Bitten på agendan. Vill se ett avsnitt till innan jag bestämmer mig för vad jag tycker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tyvärr inte sett Supernatural.. Bitten såg jag första avsnittet av förra veckan dock :) Gillade det verkligen, nu får vi se vad man tycker om avsnitt två...

   Radera
 3. Jag är urdålig på att följa TV-serier och jag försökte med Game of Thrones, men missade hela tiden avsnitt och tappade handlingen.

  SvaraRadera
 4. Big Bang är också en favorit :)

  SvaraRadera
 5. Kevin Spacey är en av mina absoluta favoritskådisar så den där serien har jag nog tänkt att se någon gång.

  SvaraRadera
 6. För mig är det brittiska deckare. Jag har inte sett nått av det du nämner förutom Big Bang... och How I,,, Älskar båda, men BBT lite mer eftersom jag är gift med en datanörd. Många likheter....

  SvaraRadera